Sretne bobice, crveni dijamanti ili vučje bobice – sve su to nazivi za jednu od najmoćnijih biljaka današnjice – goji.
One su dio drevne tibetanske tradicionalne medicine i prehrane i legenda kaže kako se oko 800. godine, u vrijeme dinastije Tang, u blizini jednog budističkog hrama skrivao zdenac, iznad kojeg su se ispreplitale grane prepune goji bobica. Godinama su bobice padale s grana u studenu vodu, a redovnici koji su je svakodnevno pili nadaleko su bili poznati po svojoj vitalnosti, dobrom zdravlju i dugovječnosti. Bila legenda istinita ili ne, činjenica je da je očekivani životni vijek od stotinu ili više godina vrlo čest upravo u tim azijskim predjelima.
Tome u prilog idu i činjenice koje govore o bogatstvu antioksidansa, aminokiselina i esencijalnih masnih kiselina. Dodatnu vrijednost ovih bobica čini izrazito velike količine vitamina C, željeza i mnogo drugih nutrijenata.
Isprobajtegoji bobice:
Zdravo i nesvakidašnje
Džem od smokve predstavlja spoj dalmatinske tradicije, neodoljivog okusa i zlatne boje pripremljen po tradicionalnoj recepturi, s visokim udjelom ekološko uzgojenih smokava.
Kao dodatna potvrda njegove kvalitete i jedinstvenosti, ovaj džem od smokava prepoznat je i na američkom tržištu gdje je čak tri puta osvajao zlatne medalje na prestižnom natjecanju gourmet proizvoda Fancy Food Show u Sjedinjenim američkim državama.